Yükleniyor
  • Müşteri Destek
  • 05071590000

ZEMİN KAPLAMA

Akaryakıt İstasyonları Beton Uygulaması

Akaryakıt istasyonu zemini hazırlığı ayrıca fazla tecrübe gerektirir. Beton kodu çıkarılması yoldan alınarak başlar. Yoldan sıfır kodu alındıktan sonra kanopi altındaki pompa alt kodu ve istasyon işletme binasında market önündeki kod ile birleştirilerek market içi kod bulunur. İstasyon zemininde akaryakıt tesisatı, elektrik tesisatı gibi oldukça kalabalık geçişler vardır, bu nedenle zemini hazırlanırken oldukça dikkatli olunmalıdır. İstasyon zemin betonu görsellikte ön plandadır, yapılan kalıplar oldukça düz ve oranlı olmalıdır.Kalıpların arasında an az 18’lik transmisyon demiri kullanılmalıdır. Çift sıra hasır çelik döşenmelidir. Beton cinsi üst düzey mukavemette olmalı ve üst yüzey görüntüsü fırça izli ano ve kenarları kenar malalı olmak üzere düzgün görünmelidir. Akaryakıt dolum kapakları ve elektrik rögarları beton seviyesinden yüksek tutularak su girmesi önlenmelidir. Betonun koruması muntazam yapılmalı yada koruma kürleri kullanılmalıdır. Derzler doğru kesilmeli ve derz dolguları yapılmalıdır.

Asfalt Uygulama

Asfalt; kesintisiz (derzsiz), esnek, aşınma dayanımı yüksek ( bakım - onarım maliyeti düşük), uygulanabilirliği hızlı, renk ve desen seçenekleriyle alternatif bir kaplama yöntemidir. Ana olarak bir hidrokarbon olan asfaltın, kimyasal bileşimi oldukça karışık ve değişken olup, petrolün destilasyonundan veya doğal yataklardan elde edilir. Bugün yaygın olarak kullanılan asfalt, petrolün rafinasyonundan elde edilen yan üründür. Maden kömürünün damıtılması aşamasında elde edilen siyah madde zifttir. Buna toprak ve/veya taş eklenir.Asfalt; yolların, hava alanlarının kaplanmasında, çatı izolasyonunda, su ile ilgili olan yapılarda su geçirmezlik sağlamada kullanılır. Yapışkan özelliği vardır. Boya sanayinde, akü üretiminde, su kanallarını kaplamada ve kil tuğlalarını yapıştırmada kullanılır. Asfalt genellikle petrolün oksidasyonu sonucunda ortaya çıkmıştır. Yani petrol kökenlidir. Çamur ve göl halinde (Bermudez kara gölünde ve Trinidad'daki kara gölde ) bulunduğu gibi, yer altında kaya aralarında sert halde de bulunur. Sert haldekiler yer altından maden çıkarılır gibi çıkarılır. Ayrıca kum taşlarında ve killer arasında da bulunur.

Asfaltlama İşleminde Kullanılan Araçlar

  • Mastarlar/Nivo/Finisher/Vibrasyonlu Silindirler/Bobcat/Kompaktörler/El aletleri

Asfalt Kaplama Alanları 

Şehir İçi Şehirler Arası Yollar /Özel Site İçi Yollar/ Açık Otoparklar /Kapalı Otoparklar/ Fabrika Sahaları /Tenis Kortu ve Basketbol Sahaları/ Asfalt yama işleri /Go-kart pistleri

Asfalt Uygulamanın Avantajları

Estetik bir görüntü kazandırır./Ekonomiktir./Süratli uygulama imkânı tanır./Dayanıklı ve güvenlidir.

Endüstriyel Zemin Uygulaması

Endüstriyel zeminler; üzerinde malların üretildiği, saklandığı ve taşındığı, endüstrinin çalışma yüzeyidir. Dolayısıyla bu zeminler, aşınmaya ve kimyasal atıklara maruz kalmaktadır. Bu nedenle bu zeminlerin kaydırmazlık, kolay temizlenebilirlik, hoş bir görüm ve üzerinde çalışılacak emniyetli bir yüzey özelliğinde olması gerekir. Yüzey içine sızdırmazlık sağlayan malzemeler, kaplamalar ve ağır yüke dayanıklı üst kat uygulamaları gibi spesiyal malzeme ve uygulamalar, dayanıklı bir zemin elde edilmesinde çözümler sunabilir. Bunun için uygun olan malzeme, yüzey sertleştiricilerdir. Kullanma alanının şartlarına uygun bir yüzey sertleştirici tercih edilerek uygulanabilir. Yüzeye hem fırçalı, hem tepsili hem de perdahlı olarak uygulama yapılabilir.

Endüstriyel zeminlerin başlıca fonksiyonları

•Ağır yüklere dayanmak •Islak ve kuru kaymazlık •Aşınma dayanımı •Hijyen •Darbelere dayanmak •Kimyasal dayanım •Tozumazlık •Alımlı renkler

Endüstriyel Zemin Gerektiren Başlıca Sektörler

  • Sanayii Tesisleri • Gıda Endüstrisi (et, süt, çikolata, konserve) • Tekstil Endüstrisi (dokuma, boya, iplik vs  • İlaç Endüstrisi • Enerji Santralleri (doğalgaz, termik)  • Savunma Sanayii • Otomotiv Sanayii  • Otoparklar  • Hangarlar  • Hastaneler  • Alış-Veriş Merkezleri (mağaza, food court)  • Soğuk Depolar

 

Galeri

 

 

 

Şap Uygulaması

Özel şap makinaları ile mikserlerin girmediği noktalara kolay ve ekonomik şap döküm hizmetidir.Elle dökümdeki handikapların hiç biri yok!İnşaat çevresinde kirlilik ortadan kalkıyor.Bina içerisinde kum çimento taşınmadan şap pompasının hortumuyla şap betonu kat içine aktarıyoruz.Şapın elle hazırlanmasına göre iyi karıştırılmış, kalitesi yüksek ve garantili halidir.Şaplarımız, laboratuvar ortamında üretilir.Profesyonel ekibimizle dilediğiniz yerde uygulanır.

Hizmet Aşamaları

Şap dökülecek zeminde ilk önce optik okuyucu ile ölçüm yapılarak kullanılacak şap miktarı hesaplanır.Şap, döküleceği ortama, şap pompasıyla aktarılır.Uygulama ekibiyle kusursuz bir şekilde uygulanır.

Hazır Sıvı Şapın Faydaları
Rutubet yapmaz, neme karşı dayanıklıdır.Yangın yalıtımı yapar, yangının diğer ortamlara geçmesini engeller.Yüksek dayanımı vardır.Çatlamaz ve Atmosferik durumlarda yıpranmaz.Gözenekli olduğu için hafiftir.Binanın yükünü azaltır.

Uygulanabilir Mekanlar

Yüksek katlara pompalı şap uygulaması/Kat Şapları/Zemin Şapları/Havaalanı şapları/Lojistik alan şapları/Otopark şapları/Endüstriyel şaplar/Güçlendirme betonları/Özel Projelerİsteğe göre Renkli şap ve helikopter şap uygulaması yapılabilir.

Galeri

Epoksi Zemin Uygulaması

Epoksi reçineler mükemmel derecede boya ve endüstriyel ürünlerin yüzey kaplamalarında ve yapıştırıcılar da kullanılır. Epoksi termoset plastik grubunda yer alan, sıvı polimer katkılardan elde edilen, bir çok özel formülasyonlarla geliştirilen, suya, aside ve alkali asitlere dayanıklı bir üründür.Epoxy sözcüğü Yunanca iki önekten türemiştir: “üzerinde” anlamına gelen “epi” ve “keskin/asitli” anlamına gelen “oxy”.Genellikle iki bileşenli olup, diğer temoset plastik maddelerden farklı olarak sıvı olarak hazırlanıp uygulanır ve zaman içinde sertleşerek nihai sertliğe ulaşarak kaplama malzemesi olur.

Nerelerde Kullanılır?

Epoksi geniş ürün yelpazesi sayesinde cam elyafı takviye edilmiş ürünleri sayesinde boya ve yapıştırıcılar olmak üzere sınırsız uygulamaları olduğunu söyleyebiliriz.

Epoksi’nin başlıca kullanım alanları

Endüstriyel alanların zeminlerinin kaplanmasında

Otopark ve benzeri alanların zeminlerinin kaplanması ve yalıtılması amacıyla-Endüstriyel ürünleri boyanması ve kaplanmasında-Su yalıtım uygulamalarında astar olarak-Pas önleyici olaraK-Ankraj dolgularında-Ahşap ve benzeri şeylerin yapıştırıcıların da-Mermer ve benzeri doğal taşların yapıştırılmasında-Demir ve metallarin yapıştırılmasında-Gemi ve deniz aralarının yüzeylerinin kaplanmasında-Hastane ve hizmet alanlarının zeminlerinde-Fabrikaların ve üretim alanlarının zeminlerinde

Epoksi Çeşitleri;

  • Antistatik epoksi uygulaması-Coating epoksi uygulaması-Granüllü epoksi uygulaması-Mortar epoksi uygulaması-Self-levelling epoksi uygulaması-Epoksi 3d zemin kaplama (3 boyutlu epoksi)

Epoksi Zemin Uygulaması Çeşitleri

Epoksi Antistatik Zemin Kaplama

Epoksi Coating Zemin Kaplama

Epoksi granüllü Multilayer Zemin Kaplama

Epoksi Mortar Zemin Kaplama

Epoksi Self-Levelling Zemin Kaplama

Epoksi 3d zemin kaplama (3 boyutlu epoksi)

 

 

Hızlı iletisim
  • 05071590000
  • 05071590000
  • info@argemmuhendislik.com.tr
Uzman Personel
Hızlı iletisim